Mensen vragen mij vaak hoe ze gescout kunnen worden door talentscouts om verder te komen. Allereerst moet je natuurlijk iets speciaals hebben om gescout te worden: een talent of bijzonder uiterlijk.

Voor mijn modellenbureau Winnie Casting loop ik al heel wat jaren als casting scout te zoeken naar de juiste koppen voor allerlei commerciële opdrachten of televisie (commercials). Vroeger, toen er nog geen internet was, sprak ik mensen op straat of festivals aan als ze er mooi uitzagen. Ook op bijvoorbeeld Koningsdag, als ik een goede zanger/zangeres/band zag optreden liep ik ernaartoe om ze aan te spreken.

Nu zitten talentscouts de hele dag op internet te zoeken naar talenten. Op Instagram, Facebook en YouTube laten mensen zelf namelijk al hun talenten zien. Ik vind het persoonlijk nog steeds erg leuk om met mijn camera om mijn nek overal mensen aan te spreken. Er lopen veel modellen rond die ik ooit heb aangesproken en ondertussen veel te zien zijn in campagnes of als topmodel/artiest werken.

Hoe word je model? En waar kijk ik naar?

Een leuk, gek of bijzonder uiterlijk is tegenwoordig super hip in mode campagnes. Steeds meer grote ketens zoals H&M, Wehkamp en Hema produceren commercials en print campagnes met modellen die juist een tikkeltje anders zijn. Neem bijvoorbeeld de beeldschone Tani; zij staat nu uitvergroot op abri’s en speelt in een commercial voor Wehkamp. Ook Daphne, het meisje met downsyndroom, is mede door mij een veelgevraagd (catwalk)model geworden.

Mannen met baarden of mensen met tattoo’s zijn tegenwoordig ook veel te zien in campagnes. Maar natuurlijk ook mensen met een maatje groter (zag ik laatst in de etalage van Hema).

Vorige week was ik met een zelf gescout senior talent naar een auditie voor een televisie show, een top dag! De man heeft charisma en een dijk van een SOULstem. Bovendien was het erg leuk om met hem op pad te gaan. Hopelijk zien we hem binnenkort op televisie terug, want dan kan heel Nederland van hem genieten. Ook heb ik de afgelopen maanden c.a. veertig bijzondere kinderen gezocht met een uitzonderlijk talent voor een programma dat in het najaar wordt uitgezonden.

Mijn tip is dan ook: heb je iets moois, geks of een talent? Laat je zien!

Neem zelf het initiatief door foto’s op te sturen

Dus mocht jij echt iets speciaals hebben of kunnen?  Of ben jij van nature een prachtige paradijsvogel? Laat het mij weten, Winnie Casting is altijd op zoek naar modellen en talenten in ieder opzicht! Stuur een e-mail naar winnie@winniecasting.nl of bel naar 06-41557604. Ik zal kijken of ik je een duwtje kan geven in de goede richting.

 

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *