Afgelopen maandag werd ik door een producer eind van de middag opgebeld of ik de volgende dag met spoed een dagje kon scouten. Voor een commercial zochten ze oudere (echt oude)  mensen boven de 90 jaar en konden geen geschikt stel vinden bij castingbureaus. De draaidag stond al gepland op donderdag 20 oktober en dus er was haast bij. Voor mij zijn dit de mooiste klussen als het moeilijk wordt komen ze bij Winnie dat wil wat zeggen…. Ik ging het proberen voor Bart de producent en dus dinsdag vroeg  in de regen ben ik naar een soort verzorgingshuis gefietst waar oudere nog helemaal op zichzelf wonen in sociale huurwoningen maar wel de sociale controle en gezelligheid hebben om samen te eten en te borrelen beneden in de centrale gezellige eet/borrel ruimte. Daarbinnen in de ruimte liep ik toevallig Reinier tegen het lijf, een schat van een manager die dit huis heeft opgezet en heeft laten groeien en hij wilde mij nadat ik alles had verteld over de commercial wel graag helpen. Whauw die mensen bestaan dus nog …..

We hebben samen door de gangen gelopen en overlegd wat ik zocht en aangebeld bij 4 stellen die wij geschikt dachten te vinden. Beetje voorzichtig na een inleidend praatje aan de keuken tafel mocht ik wat foto’s en een filmpje maken van deze geweldige stellen.

Wat een cadeau om bij die mensen binnen te zitten en hun mooie verhalen te horen. Sommige waren al 65 jaar of langer bij elkaar.  Heerlijke dag en wat een lieverds en ook Reinier kreeg de pluim van de dag. Aan het einde van deze bijzondere scoutdag waren de klant en regisseur het overeen gekomen en ik mocht fam K het goede nieuws al brengen.

Nieuwe sterren zijn geboren !!!  .img_3060img_3065 de echte sterren zitten er natuurlijk niet bij 😉

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *